Østers på ti simple måder

Østers kan spises på mange måder. De kan spises indbagte, i suppe, stegte eller på en af de andre måder, som forskellige østersbøger anbefaler. Opskrifter med østers er der mange af. Problemet med mange af de opskrifter som anbefales er dog, at de oftest først og fremmest ser flotte ud på de billeder. Men de er besværlige at lave og nogle gange ender østeren med kun at være en smagsnuance i en ret, der grundlæggende består af noget andet. Derfor bliver de flotte østersretter sjældent til noget med mindre man gør ophold på en restaurant, der netop er specialiseret i den slags opskrifter.

 

De ti måder at spise østers på der anbefales her, er alle baseret på simple opskrifter. Og den rå østers er udgangspunktet. Det er tilbehøret som varieres. Det gør det muligt at servere østers på forskellige måder og med forskellige smagsnuancer samtidigt med at østeren er i centrum.

 

 

 

 

Ti måder at spise østers på

Nogle af måderne at spise østers på er særligt velegnede til at fremhæve østersens egne smagsnuancer; andre er kendetegnet ved at det mere er tilbehøret der smages. Det sidste er for eksempel karakteristisk for den New York'ske måde at spise østers på. Her spises østers ofte med ketchup som tilbehør. Og det smager - ikke overraskende - først og fremmest af ketchup.

 

Østers naturel

Østers med peberrod

Østers med vinaigrette og rødløg

Laksetatar med østers

Suppe med østers og persille

Østers med ketchup og pomfritter

Gratineret østers

Østers med omelet

Østers med gulerødder og karry

Østers naturel - 6 x 2