Østers på ti simple måder

Østers kan spises på mange måder. De kan spises indbagte, i suppe, stegte eller på en af de andre måder, som forskellige østersbøger anbefaler.

Opskrifter med østers er der mange af. Problemet med mange af de opskrifter som anbefales er dog, at de oftest først og fremmest ser flotte ud på billeder.

Men de er besværlige at lave og nogle gange ender østersen med kun at være en smagsnuance i en ret, der grundlæggende består af noget andet. Derfor bliver de flotte østersretter sjældent til noget med mindre man gør ophold på en restaurant, der netop er specialiseret i den slags opskrifter.

For eksempel kan en friteret østers smage fabelagtigt, men om det er østers, rejer eller fisk, der er inde i den friterede beignetdej, gør som regel ikke den store forskel. Det smager alt sammen rigtig godt. 

De ti måder at spise østers på der anbefales her, er baseret på simple opskrifter. Og den rå østers er udgangspunktet. Det er tilbehøret og toppingen som varieres.

Det gør det muligt at servere østers på forskellige måder og med forskellige smagsnuancer samtidigt med at østersen er i centrum.

 

Østers naturel

Østers med peberrod

Østers med vinaigrette og rødløg

Laksetatar med østers

Østers med tabasco og citron

Østers med ketchup og pomfritter

Gratineret østers

Østers med omelet

Østers med smørstegte østershatte

Østers naturel - 6 x 2

 

Østers med kammuslinger

Østers med stenbiderrogn

Friterede østers