Østers med vinaigrette og rødløg

Hak et rødløg i små, fine tern. Skalotteløg er også velegnede. Hæld vinaigrette i en lille skål. Brug eventuelt en god balsamico vinaigrette. Der giver lidt sødme. Eller brug en mere klassisk rødvinseddike. Rør rødløgene/skalotteløgene i vinaigretten og lad det stå en halv times tid. Åben derefter et dusin østers. Hæld væden fra. Løs østersen forsigtigt fra skalden. Østersen spises med en lille skefuld vinaigrette og rødløg på toppen. Server eventuelt på et fad med knust is.

 

Spis det med brød til.

 

Østers naturel

Østers med peberrod

Laksetatar med østers

Suppe med østers og persille

Østers med ketchup og pomfritter

Gratineret østers

Østers med omelet

Østers med gulerødder og karry

Østers naturel - 6 x 2

 

 

Østers serveret på Lumskebugten i København

 

Østers brands - Gillardeau, Perle Blanche og Venø

Østers klassifikationer - 'Fine de claire', 'Label Rouge'

Østers størrelse

Sæson for østers