Østers naturel - 6 x 2

Besøg en østersbar eller en fiskehandler med et varieret udbud af østers. Bestil 12 østers, men ikke 12 østers af samme type eller mærke.

Køb derimod seks forskellige slags østers. To af hver slags. Så du har seks forskellige typer østers. Spis dem derefter parvis efter type og mærke.

Den første østers i hvert par spises rent naturel. Den anden østers spises med det tilbehør, du almindeligvis foretrækker for eksempel citron eller vinaigrette.

 

6x2 østers på østersbar i Downtown Los Angeles, Water Grill, Grand Av.

Når du spiser den første østers, smager du igennem. Læg mærke til smagen af salt, metal, sødme og surhed.

Du fornemmer herved de forskellige østers 'merrior' og får fornemmelse af, hvad strøm, salt og mineraler i vandet betyder for østersens smag. Den anden østers nyder du bare med det tilbehør, du bedst kan lide.

Der spises ikke noget til; det er alene østersene, der smages på.

Man behøver naturligvis ikke hele seks forskellige slags østers for at få fornemmelse af, at østers smager forskelligt. Prøv bare at købe to eller tre forskellige slags, når du handler ind hos fiskehandleren.

Østers naturel

Østers med peberrod

Østers med vinaigre og rødløg

Laksetatar med østers

Østers med tabasco og citron

Østers med ketchup og pomfritter

Gratineret østers

Østers med omelet

Østers med smørstegte østershatte

 

Lobster Place, Raw Bar, Chelsea Market, New York

   

Østers brands - Gillardeau, Perle Blanche og Venø

Østers klassifikationer - 'Fine de claire', 'Label Rouge'

Østers størrelse

Sæson for østers