Østers i New York

Østers i New York - Grand Central Station Oyster Bar

Den mest legendariske østersbar i verden er formentlig østersbaren på Grand Central Station i New York. Grand Central Station er en af de store togstationer i New York og er berømt for sine flotte former og fantastiske rum. I underetagen er der foodhalls med mange forskellige former for fastfood. Men der er også østersbar - Grand Central Station Oyster bar. Både lokalerne med de hvælvede lofter og østersudvalget gør stedet til et slaraffenland for enhver østersspiser.

Udvalget af østers er meget stort og det er naturligvis særligt østers fra de amerikanske kyster (både Øst- og Vest-kysten) som dominerer. USA's østkyst er fyldt med steder hvor der vokser østers, både vilde og farmede østers. Nogle af østersstaterne nord for New York er for eksempel Maine, Massachussets eller Rhode Island. En af producenterne i Maine er Pemaquid Oyster Company. En af producenterne i Rhode Island er Watch Hill Oyster. På den amerikanske vestkyst er Washington state, der ligger op mod Canada, et af de steder hvor der for alvor laves østers. Sunset Beach er en østerstyperne fra Washington State som fås på Grand Central Station Oyster Bar. Udvalget af østers er dog bemærkelsesværdigt og det er ikke usædvanligt at der kan vælge mellem tyve eller tredive forskellige østers og østersbrands.

Menukortet udskiftes hver dag så man hele tiden er ajour med de østers der har kunne købes netop denne dag.

 

Østers på Chelsea Market - Lobster Place, Raw Bar

Østers fås mange steder i New York. I 1800-tallet lå verdens største østersbanker i omkring New York og det har præget byen. Østers spises mange steder. Chelsea Market er et af de nyere steder hvor der serveres østers. Chelsea Market er en nyere 'shopping- og urban food Hall' sted i bydelen Chelsea. Det er lavet i en tidligere fabriksbygning og her ligger blandt andet Lobster Place, der sælger østers i store mængder i sin 'Raw Bar'. Udvalget af forskellige østers er ikke på niveau med Grand Central Stations Oyster Bar, men det både smager og ser godt ud. Det ligger på 9. Avenue, mellem 15. og 16. gade.

 

østers chelsea market lobster place

Lobster Place - Raw Bar, Chelsea Market, New York