Østers med peberrodssauce

Åbn 6 østers. Frigør dem forsigtige fra skallen. Hæld væden fra. Skaf noget peberrod og lav en sauce med peberrod. Riv peberroden og rør det op i noget ketchup sammen med lidt lime og en smule tabasco. Rør det sammen så det får en passende konsistens; brug eventuelt en blender.  

Peberroden supplerer østersene godt med dens kraftige lidt sennepsagtige smag. Og ketchuppen giver det lidt sødme. Peberrodssauce er et fast tilbehør til østers i USA, for eksempel på Grand Central Stations østersbar, mens det ikke er så almindeligt et tilbehør i Europa.

Spis det med ristet toast til.

 

Østers naturel

Østers med vinaigrette og rødløg

Laksetatar med østers

Østers med tabasco og citron

Østers med ketchup og pomfritter

Gratineret østers

Østers med omelet

Østers med smørstegte østershatte

Østers naturel - 6 x 2

 

østers grand central station peberrods sauce

Grand Central Station, Oyster Bar, New York - Ketchup og peberrod

Østers brands - Gillardeau, Perle Blanche og Venø

Østers klassifikationer - 'Fine de claire', 'Label Rouge'

Østers størrelse

Sæson for østers

Østers på restaurant Aristo i København, med et strejf af peberrod