Østers med peberrodssauce
Åbn 6 østers. Frigør dem forsigtige fra skallen. Hæld væden fra. Skaf noget peberrod og lav en sauce med peberrod. Riv peberroden og rør det op i noget ketchup sammen med lidt lime og en smule tabasco. Rør det sammen så det får en passende konsistens; brug eventuelt en blender.
Peberroden supplerer østersene godt med dens kraftige lidt sennepsagtige smag. Og ketchuppen giver det lidt sødme. Peberrodssauce er et fast tilbehør til østers i USA, for eksempel på Grand Central Stations østersbar, mens det ikke er så almindeligt et tilbehør i Europa.
Spis det med ristet toast til.
Østers naturel
Østers med vinaigrette og rødløg
Laksetatar med østers
Østers med tabasco og citron
Østers med ketchup og pomfritter
Gratineret østers
Østers med omelet
Østers med smørstegte østershatte
Østers naturel - 6 x 2